Uitslagen play-offs Champions League 25/08/2015

De spelers van Celtic zullen zich de komende dagen nog eens goed achter de oren krabben. Vorige week werd in de heenwedstrijd van de play-offs van de Champions League een voorsprong op Malmö onnodig vijwel weggegeven, dinsdag werd verloren.

De Schotten verdedigden een 3-2 voorsprong in Zweden, maar als het vorige week wat scherper was geweest, was die voorsprong een stuk rianter geweest. Malmö rook bloed en ging met die instelling dan ook van start in eigen huis. Na 23 minuten spelen leverde dat een voorsprong op. Het was Markus Rosenberg die kon afwerken na voorbereidend werk van Yoshimar Yotún.

Celtic wist dat het met die stand flink in de penarie zat en wist dat het daarom iets moest gaan forceren. De hoop vervloog zo'n tien minuten na rust volledig, toen Celtic-verdediger Boyata een eigen doelpunt maakte. Die klap kwam de kampioen van Schotland niet meer te boven, waardoor de ploeg veroordeeld is tot het spelen van Europa League-voetbal. Het feest in Malmö was groot.

Geen miljoenenbal voor Boëtius

FC Basel heeft de Champions League niet weten te bereiken. Na het 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Maccabi Tel-Aviv, volgde dinsdagavond wederom een gelijkspel: 1-1.

De tegentander uit Israël was de morele winnaar in het heenduel, immers twee uitdoelpunten konden wel eens van levensbelang zijn voor de return in Tel-Aviv. Dat goede gevoel kreeg na 11 minuten geen goed gevolg, toen Luca Zuffi de Zwitsers op een 0-1 voorsprong zetten.

Een kwartier later kreeg Basel een harde tik te verwerken, toen Maccabi-topscorer Eran Zahavi (nu al zeven doelpunten in de voorrondes van de Champions League) zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Basel wist toen dat het aan de bak moest. Jean-Paul Boëtius begon op de bank en zag dat zijn ploeg niet in staat was om iets te forceren. Bij die 1-1 bleef het, waardoor - de ingevallen - Boëtius het dit seizoen moet doen met de Europa League. Enigszins verrassend is dat Maccabi nu het miljoenenbal wel in gaat.