Valverde wint vierde etappe Vuelta

De Spaanse wielrenner Alejandro Valverde heeft dinsdag de vierde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Spaanse kampioen uit de ploeg van Movistar was de snelste op de steile slotklim in Vejer de la Frontera na een lange etappe van meer dan 209 kilometer. De Slowaak Peter Sagan die maandag nog zegevierde, werd tweede.

De Nederlander Tom Dumoulin aasde met vijf seconden achterstand op de leiderstrui. Maar zijn poging om het rood op te eisen, slaagde niet. De Colombiaan Johan Esteban Chaves houdt leiding in het algemeen klassement.

Bert-Jan Lindeman van LottoNL-Jumbo maakte dinsdag lang deel uit van een kopgroep met vijf andere coureurs. Op 25 kilometer van het eind liet hij zich terugzakken in het peloton en bleven nog twee vluchters over. De Colombiaan Carlos Quintero en de Spanjaard Markel Irizar gaven zich als laatste gewonnen op elf kilometer van de finish.

Top drie

De echte strijd om de ritzege en de leiderstrui barstte los aan de voet van de slotklim op vier kilometer van de meet. Valverde won de strijd om het dagsucces. De Ier Nicolas Roche kwam in het onderlinge duel met de andere klassementsleiders dicht bij het rood maar kwam ook tekort. De top drie blijft ongewijzigd met Chaves op één, Dumoulin op twee en Roche op drie.

Voor de 35-jarige Valverde was het zijn negende etappezege ooit in de Vuelta. Sagan blijft de tweede plaatsen aaneen rijgen. In de Tour de France van dit jaar werd hij ook al vijf keer tweede.

Valverde wint vierde etappe Vuelta
Valverde wint vierde etappe Vuelta (Foto: ANP)