The Paradise Suite geselecteerd voor Toronto

The Paradise Suite van Joost van Ginkel (170HZ) beleeft zijn wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival. De film is geselecteerd voor het Discovery-programma waarin films worden geprogrammeerd van ‘nieuwe’ regisseurs die als veelbelovend voor de internationale cinema worden beschouwd. Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 10-20 september.

The Paradise Suite is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de personages, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

In de film spelen onder andere Issaka Sawadogo, Anjela Nedyalkova, Jasna Djuričić, Magnus Krepper, Dragan Bakema, Victoria Koblenko, Sigrid ten Napel, Raymond Thiry en Jeroen Spitzenberger.

De trailer van The Paradise Suite.

Scenarist/regisseur Joost van Ginkel is bekend van zijn eerste korte film ZAND uit 2008, die in dat jaar als enige Nederlandse film werd geselecteerd voor het filmfestival in Venetië. ZAND heeft dertien internationale prijzen gewonnen en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Korte Film. Zijn eerste lange speelfilm 170 HZ, volledig in gebarentaal, won in 2011 een Gouden Kalf (Publieksprijs) en de MovieSquad Award (jongerenjury) en ontving daarnaast nog twee Gouden Kalf nominaties (o.a. voor Beste Actrice: Gaite Janssen).

The Paradise Suite is geproduceerd door Ellen Havenith (PRPL) en Jeroen Beker (Bastide Films) in coproductie met GötaFilm, Film Väst (Zweden) en KaBoAl Pictures (Bulgarije). De film is tot stand gekomen met de steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Swedish Film Institute en het Bulgarian National Film Center.

The Paradise Suite beleeft zijn Nederlandse première op 26 september tijdens het Nederlands Film Festival. Distributeur September Film brengt de film op 29 oktober uit in de Nederlandse filmtheaters.