FC Eindhoven haalt oud-aanvaller Chelsea

FC Eindhoven heeft in de laatste week van het transferwindow een prima slag geslagen. De Brabanders zijn er in geslaagd om Marko Mitrovic voor twee jaar binnen te halen. De 23-jarige spits kwam in de jeugd uit voor Chelsea, maar speelde zijn laatste duels in 2014 voor het Italiaanse Brescia.

Desondanks blijkt Mitrovic wel een blessuregevoelige speler te zijn. Chelsea pikte de destijds 16-jarige voetballer op bij het Zweedse Malmö FF, maar al snel bleek de aanvaller regelmatig aan de kant te zitten. In 2012 kreeg hij van Brescia de kans om zich weer in de kijker te spelen. Uiteindelijk speelde de jongeling twee jaar in Italië, waarna een enkelblessure opnieuw roet in het eten gooide.

FC Eindhoven pikt Mitrovic nu dus transfervrij op, maar de speler is nog wel geblesseerd. "Door Marko’s blessures is zijn carrière-uitzicht flink veranderd. Wij waren op zoek naar een spits en geloven in hem als een talentvolle speler. Het doel is nu om stap voor stap fit te worden, waarvoor hij een individueel programma volgt. We zijn blij dat Marko bij ons aansluit en willen hem helpen om fit te geraken en een betere speler te worden", aldus algemeen directeur Hans Smulders.

Het is dus nog niet duidelijk wanneer Mitrovic zijn eerste minuten voor FC Eindhoven gaat maken. De spits kijkt in elk geval uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Ik heb voor FC Eindhoven gekozen omdat ik een team wil hebben dat in me gelooft en me niet te snel wil brengen. In september ben ik bijna 2 jaar geblesseerd geweest. Ik ben op dit moment nog niet klaar voor 90 minuten voetbal. FC Eindhoven is een goed team en vormt een goede omgeving om in te werken. Het is voor mij goed om hier te zijn."