Coureur Justin Wilson in coma door brokstuk crash

De Britse autocoureur Justin Wilson (37) is zondag bij een race van de IndyCar Series op het circuit van Pocono in de Amerikaanse staat Pennsylvania ernstig gewond geraakt. Hij ligt in coma in het ziekenhuis. Zijn toestand is 'kritiek', hebben functionarissen van IndyCar laten weten.

De voormalig Formule 1-coureur werd aan zijn hoofd geraakt door een of meerdere brokstukken van de auto van de Amerikaan Sage Karam. Die reed voor hem aan de leiding en crashte. Daarbij vielen verschillende onderdelen van de auto op de baan. Wilson kon zijn auto klaarblijkelijk niet meer besturen en knalde tegen de binnenste wand van het circuit. Op dat moment waren er nog 21 rondes te gaan. Volgens zijn teamgenoot Ryan Hunter-Reay, die de race uiteindelijk won, was hij al op de baan bewusteloos. Na het incident werd hij snel overgevlogen naar een ziekenhuis.

Wilson reed in 2003 in de Formule 1. Hij maakte onderdeel uit van de renstal van Minardi, waarvoor destijds ook Jos Verstappen uitkwam. Daarna verhuisde Wilson naar de Verenigde Staten. Hij schreef zeven races in de Indy Car-klasse op zijn naam.

Het bizarre ongeval van Wilson (Bron: YouTube)