Carrard noemt kritiek op Blatter niet eerlijk

De manier waarop Sepp Blatter de afgelopen maanden door de media is behandeld, is niet eerlijk. Dat vindt de Zwitser François Carrard, die de hervormingen binnen de wereldvoetbalbond FIFA moet gaan vormgeven.

Blatter werd, zeker na de arrestatie van zeven hooggeplaatste FIFA-leden eind mei, beticht van corruptie. "Deze man is oneerlijk behandeld. Als we kijken naar de corruptie: ik heb alle juridische papieren van de VS in mijn bezit. In die documenten staat geen kwaad woord over Blatter. Niets. Zoals de zaken nu staan ben ik me niet bewust van enige beschuldiging van corruptie aan het adres van Blatter", zei Carrard tegen de Zwitserse krant Le Matin Dimanche. "Ik zeg dat in alle onafhankelijkheid."

Carrard gaat bij de FIFA een hervormingscommissie van in totaal vijftien man leiden, inclusief hij zelf. De ervaren jurist was in het verleden algemeen directeur van het IOC. De 77-jarige Zwitser loodste de olympisch sportkoepel door de crisis die ontstond door het omkoopschandaal bij de stemming voor de Winterspelen van 2002 (Salt Lake City).

Carrard noemt kritiek op Blatter niet eerlijk
Carrard noemt kritiek op Blatter niet eerlijk (Foto: ANP)