Kuijt: "Winst is winst, de manier waarop maakt me geen reet uit"

Feyenoord won zondag óók de derde wedstrijd van het nog jonge Eredivisieseizoen. Vitesse werd in De Kuip met 2-0 verslagen.

Via Dirk Kuijt kwamen de Rotterdammers na 77 minuten op voorsprong waarna Bilal Başaçıkoğlu zijn ploeg na de veilige haven schoot. Het ging niet makkelijk voor Feyenoord liet Kuijt na afloop weten. "Het was wel een gevecht", zei de aanvoerder van de Rotterdammers na afloop tegen FOX Sports.

"Maar winst is winst, en dan maakt de manier waarop me geen reet uit." Feyenoord werd volgens Kuijt dit seizoen voor het eerste getest. "Vitesse is natuurlijk niet één van de minderen."

"Maar we hebben wel degelijk gespeeld, ook al duurde het lang voordat we scoorden. Vitesse loerde op de counter en dan moet je op je hoede zijn om geen gaatje te laten vallen. We spelen al veel volwassener dan een paar weken geleden."

"Ik heb 1 keer op doel geschoten en dat was meteen raak. Ik ben misschien niet zoveel aan de bal geweest als ik zou willen, maar als we winnen ben ik blij. Dan maakt de manier waarop me geen reet uit."

Kuijt is hoe dan ook blij met de overwinning (Pro Shots/Kay Int Veen)
Kuijt is hoe dan ook blij met de overwinning (Pro Shots/Kay Int Veen)