Plannen voor een nieuwe serie Blackadder

Goed nieuws voor de fans van de legendarische Britse komedieserie Blackadder. Er zijn namelijk vergaande plannen voor een nieuwe reeks afleveringen. Tony Robinson, die Baldrick speelde, onthult dat hij met nagenoeg alle leden van de cast heeft gesproken over een reprise. Iedereen zou weer mee willen doen.

"Het enige probleem is Hugh's salaris. Hij is een grote ster nu, tenminste dat denkt hij graag", grapt Robinson tegen The Sun. Hij doelt daarmee op Hugh Laurie, die 26 jaar geleden George speelde in de serie en in Amerika naam voor zichzelf maakte in de inmiddels afgelopen serie House M.D.

Niet alle leden van de oorsponkelijke cast zullen nog kunnen deelnemen aan een eventuele nieuwe serie. Vorig jaar overleed de komiek Rik Mayall op 56-jarige leeftijd. Hij speelde in het tweede seizoen van Blackadder de ijdele Lord Flashheart. En twee weken later stierf actrice Patsy Byrne op 80-jarige leeftijd. Zij was bekend als de knotsgekke Nursie, de voedster van Queenie (Miranda Richardson).

Van de comedy, met Rowan Atkinson als de antiheld Blackadder, werden tussen 1983 en 1989 vier series gemaakt met in totaal 24 afleveringen. Elke serie speelde in een ander tijdperk in de geschiedenis.

Plannen voor een nieuwe serie Blackadder
Plannen voor een nieuwe serie Blackadder (Foto: BuzzE)