Dode door gevechten bij Turkse legerpost

Bij gevechten met Koerdische strijders is vrijdagavond een Turkse legerofficier om het leven gekomen. De opstandelingen openden met raketwerpers en automatische wapens de aanval op een buitenpost van het leger in de zuidoostelijke provincie Sirnak.

De aanvallers behoorden volgens veiligheidsbronnen tot de Koerdische PKK-beweging. Kampen van de verboden Koerdische Arbeiderspartij zijn sinds eind juli honderden keren bestookt door de Turkse luchtmacht. De regering zei daarmee te reageren op aanvallen op agenten en militairen.

Het vuurgevecht van vrijdagavond zou ongeveer een uur hebben geduurd. De kapitein die de leiding had over de buitenpost, overleed later in een legerziekenhuis aan zijn verwondingen. De man is voor zover bekend het enige slachtoffer.

Sirnak was eerder deze maand ook al het toneel van een geweldsuitbarsting. Zo kwamen vier politieagenten om het leven door een bermbom. Ook sneuvelde er een militair toen een helikopter werd beschoten. Daarbij raakte zeven collega's van het slachtoffer gewond.

Dode door gevechten bij Turkse legerpost
Dode door gevechten bij Turkse legerpost (Foto: ANP)