Ecclestone blokkeerde toegangspas Van der Garde op Spa

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gisteren de toegangspas van Giedo van der Garde voor het paddock op Spa-Francorchamps geblokkeerd. De Brit deed dit op aandringen van Monisha Kaltenborn, teambaas van Sauber.

Van der Garde eiste eerder dit jaar in Australië een racestoeltje bij Sauber op met een geldig racecontract op zak. Uiteindelijk kwam er een einde aan de soap doordat de advocaten van beide partijen een schikking troffen. Naar verluidt zou toen in Melbourne Ecclestone Kaltenborn beloofd hebben dat zij Van der Garde nooit meer in levende lijve hoefde te zien.

Gisteren Tweette de Nederlander dat hij op weg was naar de paddock op Spa, maar dat Sauber zich geen zorgen hoefde te maken. Op aandringen van Kaltenborn blokkeerde Ecclestone hierna de toegangspas van Van der Garde. F1-teams mochten de coureur geen pas meer verstrekken, maar de rechterhand van Ecclestone had dit niet gemeld aan bandenleverancier Pirelli die hem toch een pas gaf. Uiteindelijk kwam Van der Garde toch de paddock binnen op een anonieme pas van Mercedes. Daar sprak hij met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff over een mogelijk stoeltje in de DTM voor 2016.