Defoe bezorgt Advocaat eerste punt

Jermain Defoe heeft zijn club Sunderland in de derde speelronde van de Premier League zaterdag het eerste punt bezorgd. Defoe zorgde in de thuiswedstrijd tegen Swansea City voor de gelijkmaker na een voorzet van Jeremain Lens, 1-1.

Sunderland met trainer Dick Advocaat was het seizoen slecht begonnen en stond met twee nederlagen onderaan in de competitie. Patrick van Aanholt speelde zaterdag de hele wedstrijd mee bij Sunderland. Lens werd in de slotminuut vervangen. Het gelijkspel brengt de club nog niet verder in de rangschikking.

Leicester City verloor voor het eerst punten dit seizoen maar blijft ongeslagen door een gelijkspel thuis tegen Tottenham Hotspur (1-1). Nacer Chadli (voorheen FC Twente) gaf Dele Alli de kans om zijn eerste goal te maken voor de Spurs maar Leicester trok de stand vrijwel meteen gelijk door een score van de Algerijn Riyad Mahrez.

Stoke City speelde met de Nederlanders Marco van Ginkel, Ibrahim Afellay en Erik Pieters in de basis gelijk bij het gepromoveerde Norwich City (1-1). Aston Villa verloor de uitwedstrijd bij Crystal Palace met 2-1. Verdediger Leandro Bacuna speelde in Londen negentig minuten mee bij Aston Villa.

Callum Wilson heeft Bournemouth aan de eerste zege van dit seizoen geholpen. De aanvaller scoorde maar liefst drie keer in het uitduel met West Ham United (3-4). Bournemouth promoveerde vorig seizoen naar het hoogste niveau van Engeland. De nieuwkomer verloor de eerste twee competitieduels.