Gebrek aan goals breekt Manchester United op tegen Newcastle

Manchester United is er niet in geslaagd om de derde competitiezege op rij te boeken. In eigen huis hield Newcastle United de ploeg van Louis van Gaal op 0-0.

In een moordend tempo startte Manchester United uitstekend. De thuisploeg liet Newcastle er totaal niet aan te pas komen en kreeg meerdere goede mogelijkheden op een goal. Al snel liet Wayne Rooney het net achter Tim Krul bollen, maar de treffer ging wegens buitenspel niet door. Achteraf bleek dat een onterechte beslissing.

Na een klein half uur ging de storm van United wat liggen, en uit het niets was Newcastle daarna dicht bij een goal. Spits Mitrovic kopte buiten bereik van doelman Romero op de dwarsligger. Het was voor Newcastle de enige grote mogelijkheid van de eerste helft.

Ook in de tweede helft werd lang het hoge niveau van in de openingsfase niet gehaald. Met nog een kwartier te spelen zette Manchester United de gashendel weer vol open. Mata volleerde over na een voorzet van Rooney en Krul kreeg wederom warme handschoenen van het aantal balcontacten.

Invaller Javier Hernández kreeg tien minuten voor tijd de kans van de wedstrijd. De Mexicaan kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten, maar kon het net niet vinden. Krul redde knap en hield zijn ploeg op de been. United kwam met een slotoffensief, waarin de defensie van Newcastle continue onder druk werd gehouden.

In de extra tijd kopte Chris Smalling een corner van Memphis Depay op de binnenkant van de paal. In de tegenaanval kreeg United nog bijna het deksel op de neus. Invaller en aanwinst Florian Thauvin kwam een teen tekort om een zege voor Newcastle te bewerkstelligen. Ondanks die gemiste kans keren de bezoekers huiswaarts met na zeven uitnederlagen op rij een punt als resultaat: 0-0.