Paris Saint-Germain wint opnieuw zonder tegentreffer

Paris Saint-Germain heeft ook zijn derde competitieduel in Ligue 1 zonder tegentreffers gewonnen. In het Stade de la Mosson werd Montpellier verslagen. Het werd 0-1.

PSG stond vooraf al bovenaan, na zeges op Lille (0-1) en Ajaccio (2-0), terwijl tegenstander Montpellier met twee nederlagen hekkensluiter is. De Parijse bezoekers kregen al snel een tegenvaller te verwerken. Na tien minuten moest Javier Pastore namelijk wegens een blessure worden vervangen voor Adrien Rabiot.

De thuisploeg, die ook al Angel Di Maria en Zlatan Ibrahimovic moest missen, kreeg van Montpellier het initiatief. Ondertussen loerden de gasten op een counter. Serge Aurier dacht in de slotfase van de eerste helft de score te openen uit een vrije trap. Zijn treffer ging echter niet door vanwege buitenspel.

Even later was Ezequiel Lavezzi gevaarlijk na slecht uitverdedigen bij Montpellier, maar ook hij wist het doel niet te vinden. Kort na de pauze moest doelman Kevin Trapp voor het eerst serieus in actie komen. De Duitser van PSG bracht knap redding bij een kopbal van Rami Bensebaini vanuit een spelhervatting.

Na een uur voetballen kwam PSG dan toch aan de leiding. Lavezzi gaf de bal prima mee aan Maxwell, die in het strafschopgebied Blaise Matuidi vond. De Fransman rondde koelbloedig af: 0-1. Het elftal van coach Laurent Blanc verzuimde vervolgens de wedstrijd te beslissen.

Anthony Mounier kon daardoor in de slotminuten bijna voor de gelijkmaker zorgen, al kon Trapp vanuit een lastige positie toch de bal wegwerken. PSG boekt daarmee de derde zege van dit seizoen. Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen AS Monaco.