Ars leidt NAC naar eerste overwinning, FC Volendam alleen aan kop

Met Sjoerd Ars als nieuwe spits heeft NAC Breda vrijdag de eerste overwinning in de Jupiler League kunnen vieren. Twee dagen na zijn transfer van NEC naar NAC was Ars met een doelpunt en een assist meteen van grote waarde voor de ploeg van trainer Robert Maaskant in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Ajax: 3-0.

De degradant uit de eredivisie wil zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau, maar beleefde een dramatische start in de Jupiler League met pijnlijke nederlagen tegen FC Volendam (1-4) en FC Eindhoven (1-2). Maaskant kreeg deze week met Ars dan eindelijk zijn gewenste spits. De 31-jarige aanvaller, vorig seizoen bij NEC topschutter met 28 doelpunten, begon tegen Jong Ajax meteen in de basis en zag hoe Mats Seuntjens na twintig minuten de score opende in het Rat Verlegh-stadion.

Kevin Brands knalde na een half uur op aangeven van Ars de 2-0 binnen, zelf tekende de nieuwe nummer negen van NAC op slag van rust voor de derde treffer. Bij de beloften uit Amsterdam deden onder anderen Lucas Andersen en Amin Younes mee.

FC Volendam heeft zich alleen aan kop genesteld van de Jupiler League. De ploeg van trainer Robert Molenaar won ook de derde competitiewedstrijd, bij degradant FC Dordrecht: 1-3. Jack Tuyp maakte voor rust twee doelpunten, aanvoerder Kees Kwakman besliste het duel aan de Krommedijk in de tweede helft. Bij 'Dordt' zat de teruggekeerde trainer Harry van den Ham op de bank, na het rumoerige vertrek begin deze week van Jan Everse.

Volendam heeft als enige van de negentien ploegen in de Jupiler League de volle score van negen punten. FC Emmen, Achilles '29 en Jong PSV moesten vrijdag allemaal puntenverlies incasseren. Emmen ging met 3-0 onderuit bij FC Den Bosch, Jong PSV moest diep buigen voor VVV-Venlo (1-5) en de amateurs uit Groesbeek speelden met 0-0 gelijk tegen RKC Waalwijk.

Sparta Rotterdam was op Het Kasteel veel te sterk voor FC Eindhoven: 3-0. Alle doelpunten vielen kort voor en kort na rust, via Loris Brogno, Paco van Moorsel en Thomas Verhaar. De Brabantse bezoekers speelden de laatste twintig minuten met tien man, nadat aanvoerder Chiró N'Toko met twee keer geel van het veld was gestuurd. Telstar verspeelde voor eigen publiek een zeker lijkende overwinning. Sven Braken bracht Almere City FC diep in blessuretijd langszij met zijn tweede treffer: 2-2. Mohammed Ajnane had Telstar tot twee keer toe op voorsprong gebracht.

De Limburgse clubs Fortuna Sittard en MVV Maastricht boekten beiden in Noord-Brabant een overwinning, bij respectievelijk Helmond Sport (0-2) en FC Oss (1-3).