[EL] Uitslag Ajax - FK Jablonec

Ajax heeft in de play-offs van de Europa League een moeizame 1-0 thuiszege behaald op FK Jablonec. Arek Milik zorgde vanaf de strafschopstip voor de overwinning. Volgende week in Tsjechië moeten de Amsterdammers plaatsing voor de groepsfase van het Europese toernooi over de streep trekken.

Jablonec groef zich in de Amsterdam ArenA massaal in voor de goal en Ajax slaagde er, mede door slordig spel, niet in om een gat in de muur te vinden. Alleen Anwar El Ghazi wist er nog een rollertje uit te persen. Na de rust legde Vit Benes Davy Klaassen neer, waarna Milik het buitenkansje niet onbenut liet. In blessuretijd kreeg Klaassen nog een goede kopkans. Jablonec zette hier twee scherpe counters in de eerste helft tegenover, maar liet na rust weinig meer zien.

Davy Klaassen ging over de knie bij Benes (Pro Shots/Stanley Gontha)