Rechten Johan Cruijffschaal en KNVB-beker naar SBS

De KNVB-beker en Johan Cruijffschaal zijn vanaf dit najaar te zien bij SBS. De zender die sinds dit seizoen de Champions League mag uitzenden heeft de rechten gekocht voor de komende drie seizoenen. Dat maakte CEO van SBS Peter de Mönnink bekend tijdens de najaarspresentatie van de zenders binnen de SBS-groep.

"We zijn een voetbalgek-land. Bij ons staat voetbal op nummer één", aldus De Mönnink. SBS zal tot en met de kwartfinales alleen samenvattingen van het bekertoernooi uitzenden. Vanaf de halve finales worden de wedstrijden live uitgezonden. FOX Sports behoudt de liverechten van de wedstrijden van bekercompetitie tot aan de halve finale. 

SBS had tot twee jaar terug ook al de rechten in handen voor KNVB-beker. De laatste twee jaar werd het bekertoernooi uitgezonden op het open kanaal van FOX. Het publiek wist het open kanaal van FOX echter niet goed te vinden, waardoor FOX er voor kiest om de rechten liever door te verkopen aan SBS. Naast de KNVB-beker, Johan Cruijffschaal en Champions League heeft SBS ook nog de rechten voor de oefenwedstrijden van Oranje in handen.