Michael Shannon heeft flippers in Batman v Superman

Wie Man of Steel heeft gezien, weet dat General Zod het verhaal niet overleeft. In een controversiële scène aan wat logischerwijs het einde van hun gevecht is, voelt Kal-El zich gedwongen om zijn tegenstander de nek om te draaien en een einde te maken aan de verwoesting die hij en Zod veroorzaakten.

Het gevecht tussen Zod en Kal-El, die op dat moment bij enkelen al bekend is onder de naam Superman, is op meerdere wijze een voorbode voor de vervolgfilm, Batman v Superman: Dawn of Justice. Niet alleen is de verwoesting die de twee aanrichten de aanleiding voor Bruce Wayne om te besluiten Superman uit te schakelen, ook Zod zelf speelt een rol in de film. Een deel van wat volgt is speculatie, dus wie spoilervrij wil blijven, kan hier een stukje van het gevecht tussen Zod en Superman kijken.

Michael Shannon was in de trailer voor Batman v Superman al even kort te zien als het lijk van Zod. Het lichaam is in de handen van Lex Luthor, en tot nu toe ging slechts het gerucht dat Luthor het lijk zou gebruiken voor een wetenschappelijk experiment dat leidt tot de creatie van het monster Doomsday. Maar Shannon heeft nu een hint gegeven dat er wellicht iets van waar is.

In een interview met Vulture vertelt de acteur over een probleem dat hij had op de set van de film: hij had zichzelf opgesloten in de wc. "Ik was in mijn kostuum, en ik kon mijn vingers niet gebruiken, want in het vervolg heb ik flippers in plaats van handen," vertelde hij tijdens een screening voor zijn nieuwe film 99 Homes. "Daarom had ik van die wassen flippers op mijn vingers en kreeg ik de deur niet open. Ik hoorde Zack [Snyder] roepen 'Waar is Shannon? Waar de fuck is hij?' en de hele crew stond op me te wachten. Ik stond op de deur te bonzen, 'Laat me eruit!'" Shannon werd gered door een crewlid, die hem hoorde en bevrijdde. "Anders was ik ontslagen," grapte de acteur.

Natuurlijk is 'flippers' niet wat in je opkomt als je denkt aan Doomsday, het monster dat beroemd is geworden doordat hij in 1992 na een lang gevecht met Superman de held wist te doden. Omschreven als de 'ultieme moordmachine', die de dood kan overleven en er altijd sterker uit terugkomt, heeft hij wel degelijk vuisten, waar bovendien zijn skelet uit steekt. Of Zod door Luthor wordt veranderd in deze Doomsday is natuurlijk nog lang niet zeker (evenals het gerucht dat Wonder Woman een gevecht met hem aangaat), maar de uitspraak over flippers betekent in ieder geval dat we geen normale Zod te zien krijgen.

Batman v Superman: Dawn of Justice is te zien vanaf maart volgend jaar.

Doomsday
Doomsday