F. de Boer: "FK Jablonec is fysiek erg sterk"

Morgenavond begint Ajax aan de missie om door te stoten naar de groepsfase van de Europa League. In de Champions League bleek Rapid Wien een maatje te groot, maar nu moet het tweeluik met FK Jablonec toch echt gewonnen worden.

"We moeten doorkomen, dat is het enige dat telt. Of het nu links – of rechtsom gaat, boven- of onderdoor, dat maakt allemaal niet uit", liet trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen de Tsjechen weten.

Voor veel mensen is FK Jablonec een onbekende ploeg, maar De Boer heeft ze inmiddels een beetje leren kennen. "Zij hebben Kopenhagen uitgeschakeld. Dat doe je niet zomaar even. Ze hebben wel degelijk kwaliteit in de ploeg, vooral voorin, en ook op het middenveld. Hun spel is recht toe recht aan, en erg fysiek", liet hij weten.

Joël Veltman was ook aanwezig en hoopt in de thuiswedstrijd een reuzenstap naar de volgende ronde te zetten. "De eerste wedstrijd is nooit beslissend, omdat er altijd nog een tweede volgt. Maar het zou mooi zijn als we een goede uitgangspositie kunnen creëren: de nul houden en zelf twee goals maken zou lekker zijn."

Veltman besloot: "We hebben de voorgaande jaren mooie wedstrijden in de Champions League gespeeld, maar ik vind het persoonlijk ook mooi om in de Europa League uit te komen. Of je nu tegen NEC, Barcelona of Jablonec speelt, het blijft voetbal en elf tegen elf. Als echte liefhebber maakt het niet uit tegen wie je speelt."