Cocu haalt Bergwijn (17) bij hoofdmacht PSV

Steven Bergwijn is slechts 17 jaar oud, maar maakt nu al deel uit van de hoofdmacht van PSV. Vandaag kreeg de jonge aanvaller te horen dat trainer Phillip Cocu hem definitief aan de A-selectie heeft toegevoegd.

Verschillende voetbalkenners noemen Bergwijn één van de grootste Nederlandse talenten, die op dit moment op de voetbalvelden rondloopt. Tijdens het trainingskamp van PSV in Frankrijk liet de jongeling al het nodige zien en pikte zo nu en dan doelpunten mee in de oefenwedstrijden.

Tegenover Omroep Brabant deed Bergwijn uit de doeken wat voor type speler hij is. "Ik ben een linksbuiten. Ik houd wel van de bal. Ik ben geen speler die echt bij de zijlijn blijft. Ik kom graag naar binnen om van daaruit een actie te maken, een assist te geven of een doelpunt te maken", aldus de aanvaller.

En het 17-jarige talent, dat veel heeft opgestoken van de vertrokken Memphis Depay, durft ook al wat verder in de toekomst te kijken. "Mijn droom is om definitief bij de eerste selectie te komen. Daarom doe ik iedere dag mijn uiterste best en dan hoop ik dat het er van komt."

Bergwijn heeft zijn officiële debuut voor PSV overigens al gemaakt. Op 10 mei kwam hij tijdens de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo binnen de lijnen voor Jürgen Locadia.