Massamoord gepland op Lowlands

Wespen zijn in staat om je festivalgevoel behoorlijk goed te verzieken. Aankomend weekend begint Lowlands en toevallig jeukt het in Biddinghuizen van dit ongedierte. De buren van pretpark Walibi hebben er al wat langer last van. De organisatie is dan ook van plan om een deze sissende overlastgevers en masse uit te roeien.

Niet erg diervriendelijk, maar hopelijk wel effectief. En voor mannelijke mensendieren klinkt het middel tegelijkertijd als muziek in de oren: lokdozen. Hiervan worden er 250 op het festivalterrein geplaatst. Elke lokdoos kan zo'n 5000 vliegende terroristen permanent uitschakelen.

Uiteraard gebeurt de slachting professioneel. Hiervoor heeft men een bedrijf ingehuurd dat 'uiteraard alle wet- en regelgeving hieromtrent in acht neemt. De verwachting is dat het beheersbaar blijft”, aldus een marketingmanager met kennis van zaken. Het is de bedoeling om zo'n 180.000 exemplaren van de Vespula vulgaris van de aardbodem (en dito lucht) te laten verdwijnen.

Een andere oplossing was eventueel geweest om een band uit te nodigen die ultrasone muziek speelt. Hier schijnen wespen een hekel aan te hebben.

Lowlands gooit terrein al op donderdag open (Foto: ANP)
Donderdag is het zover!