Benteke beslissend voor Liverpool tegen Bournemouth

Christian Benteke heeft zijn eerste competitiegoal in het shirt van Liverpool gemaakt. Hij besliste daarmee gelijk de wedstrijd tegen Bournemouth (1-0). Liverpool kende een moeizame start. Gedurende de eerste helft nam de ploeg het heft steeds meer in handen. De beloning daarvoor kwam in de vorm van de goal die Christian Benteke nog voor de rust maakte.

De Belgische aanvaller, voor 50 miljoen euro overgekomen van Aston Villa, stond paraat om zijn vijftigste goal in het Engelse voetbal te maken. Een voorzet van Jordan Henderson werd gemist door Philippe Coutinho, maar Benteke faalde niet: 1-0.

Bournemouth werkte hard in de hoop een puntje te pakken tegen Liverpool. De promovendus bokste op tegen de superieure Reds, die veel kansen bleven krijgen op de 2-0. Twintig minuten voor tijd bracht trainer Brendan Rodgers debutant Firmino binnen de lijnen in de hoop sneller de drie punten veilig te stellen. Het publiek ging nog maar eens achter de ploeg staan. Dat bleek voldoende om de nul te houden.