Jong Ajax en Helmond Sport in balans

Met een groot aantal spelers uit het eerste in de ploeg heeft Jong Ajax maandag niet kunnen winnen van Helmond Sport. Het tweede elftal van de Amsterdammers kwam weliswaar na een kwartier op voorsprong via Robert Muric, maar liet de bezoekers in de tweede helft langszij komen. Steven Edwards bracht Helmond Sport in de 67e minuut op gelijke hoogte. In de slotfase miste de Brabantse ploeg zelfs een grote kans op de winnende treffer. Het bleef bij 1-1.

Bij Jong Ajax stonden onder anderen Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen, Yaya Sanogo en Viktor Fischer in de basis. Verdediger Van der Hoorn ging al na een half uur geblesseerd naar de kant. Hij greep na een duel naar zijn knieholte en liet zich gelijk wisselen. Fischer keerde na rust niet meer terug op het veld, hij werd afgelost door de Duitse nieuweling Amin Younes.

De wedstrijd begon een kwartier later dan de bedoeling was, omdat de lijnen opnieuw gekalkt moesten worden. In de rust gebeurde dat weer. Vanwege de aanhoudende regenval waren alle lijnen op sportpark De Toekomst slecht zichtbaar.