Witcher 3 'New Game Plus-DLC' is nu uit

De gratis DLC voor The Witcher 3: Wild Hunt van deze week is een New Game Plus-modus. Vrij ongebruikelijk in vergelijking met bijvoorbeeld een nieuwe helm, maar niet minder interessant voor de mensen die het verhaal nog eens door willen lopen.

Voor degenen die niet precies weten wat New Game Plus (NG+) inhoudt nog even een korte samenvatting: NG+ is een modus die je in sommige games kunt unlocken zodra je de game hebt uitgespeeld. In veel gevallen heeft dit als gevolg dat je alles wat je hebt verkregen (items, upgrades, experience, etcetera) nog steeds bezit in NG+, maar de game voor de rest 'gereset' is. Vijanden zijn vaak sterker of er zijn nieuwe vijanden bijgekomen.

The Witcher 3 heeft nu dus NG+ en biedt daarmee sterkere vijanden, behoud van XP, behoud van items en recepten, en een gratis clearing potion om je skillpoints opnieuw toe te kennen. Daarbij is het zo dat wanneer je level 30 nog niet bereikt had in je eerste playthrough, je bij NG+ automatisch naar level 30 wordt gepromoveerd. Zaken die niet overgedragen worden zijn quest items, boeken, brieven, Gwent-kaarten, bruikbare items en trophies.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat NG+ eerder al gereleased zou worden, maar in verband met een grote update (1.07) liep dat wat vertraging op. Inmiddels is de NG+-DLC te vinden in de Xbox Marketplace en op Steam. Ontwikkelaar Marcin Mormot van CD Projekt RED heeft aangegeven dat de PlayStation Store ergens morgen voorzien zal worden van de DLC.