Van Bronckhorst wijst Kazim terecht

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft Colin Kazim-Richards zondag na de winst op SC Cambuur aangesproken op diens gedrag. De spits werd na een uur spelen gewisseld voor Michiel Kramer en ging met veel misbaar op de bank zitten nadat hij een krat bidons omver had geschopt. "De manier waarop hij reageert, is niet goed. Hij geeft een verkeerd signaal naar buiten toe, daar heb ik hem op aangesproken", zei Van Bronckhorst, die maandag nog eens rustig met de Engelsman om de tafel gaat zitten.

Kazim-Richards viel vorige week in de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-2) ook al op met provocerende gebaartjes nadat hij had gescoord. Tegen Cambuur liet hij twee grote kansen liggen, waarna Van Bronckhorst hem naar de kant haalde. "Colin is een jongen met veel emoties. Maar de manier waarop hij die toont, is niet goed. Hij was boos op zichzelf dat hij die kansen miste. Uiteindelijk was hij daardoor niet belangrijk voor het team. Maar die frustratie ligt bij hem", aldus de trainer.

Uitgerekend Kramer, die Kazim-Richards kwam aflossen, brak een kwartier later de wedstrijd in Leeuwarden open. "Dat is natuurlijk heel mooi voor hem en fantastisch voor ons als team, want daardoor pakten we hier drie punten. Concurrentie is juist wat we willen bij Feyenoord. We hebben een brede selectie. Als je ziet welke jongens op de bank zitten of zelfs niet bij de selectie, dan weet je dat je moet presteren om te spelen", zei Van Bronckhorst. "Voor mij als coach is die concurrentie wel prettig natuurlijk."

Van Bronckhorst wijst Kazim terecht
Van Bronckhorst wijst Kazim terecht (Foto: ANP)