Wippert naar Cannondale-Garmin, Van Baarle en Slagter verlengen contract

Vanaf 2016 zal Wouter Wippert voor de Amerikaanse wielerploeg Cannondale-Garmin uitkomen. Ploegleider Jonathan Vaughters meldde vandaag op Twitter dat de 25-jarige wielrenner de overstap maakt naar de ploeg waar de Nederlanders Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle al rijden.

De twee laatstgenoemden hebben ook een contractverlenging gekregen, kondigde de wielerploeg aan. Slagter is blij met deze beloning. "Ik ben zeer blij dat ik nog twee jaar bij Cannondale-Garmin mag rijden. Het is een geweldige ervaring, waar ik heel trots op ben. Ik wil mezelf nog flink ontwikkelen", vertelt de Groninger. Vaughters: "Hij kan bouwen op zijn prestaties in Luik-Bastenaken-Luik (vijfde, red.) en de Waalse Pijl (zesde, red.) in 2014. Volgend jaar krijgt hij zijn kans in de Ardennen."

Ook over Van Baarle is Vaughters zeer positief. "Een uitzonderlijk talent", zo noemt de ploegbaas de Nederlander. "Hij heeft zich laten zien in Dwars door Vlaanderen, zijn eerste Tour de France en de Eneco Tour. We willen hem blijven zien groeien", zegt de Vaughters over Van Baarle, die zijn geluk niet op kan met zijn nieuwe contract. "Ik ben hier heel blij mee. Ik voel veel vertrouwen bij de ploegleiding en kijk uit naar de komende twee jaar."