Djokovic 'stoned' naar finale Montreal

Novak Djokovic hallucineerde nog net niet, maar voelde zich allesbehalve nuchter toen hij zaterdag de halve finale van het ATP-toernooi van Montreal speelde. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg Jérémy Chardy uit Frankrijk weliswaar in twee sets (6-4 en 6-4), maar klaagde tijdens de wedstrijd bij de umpire over een jointrokende toeschouwer. "Volgens mij rookt hier iemand hasj. Ik ruik het en ik word er duizelig van", liet the Joker tijdens de partij weten.

Na afloop van de wedstrijd kon Djokovic de humor er ook wel van inzien. "Er genoot hier aan de rand van de tennisbaan iemand van zijn leven. Wie het ook was, ik denk dat hij zijn joint rustig heeft laten uitbranden en al helemaal in de zevende hemel was. Het zou fijn zijn als hij hem de volgende keer gewoon helemaal oprookt. Nu inhaleerde ik de lucht en dat kwam mijn spel volgens mij niet echt ten goede."

Djokovic hoopt dat de lucht op de baan tijdens de finale beter is. Daarin moet hij aan de bak tegen Andy Murray. De Schot was in de andere halve finale snel klaar met de Japanner Kei Nishikori: 6-3 en 6-0. Als Djokovic Murray verslaat, kroont hij zich voor de vierde maal tot eindwinnaar in Montreal.

Het is voor de Serviër wel te hopen dat het in de finale beter gaat met zijn rechterelleboog dan in de partij tegen Chardy. "Het probleem met mijn elleboog komt en gaat", liet Djokovic weten. "Op dit moment voelt het allemaal niet erg prettig, maar iedere dag is een nieuwe dag. Ik probeer de pijn wat te begraven. En spelen met pijn is ook onderdeel van wat wij als topsporters doen."

Djokovic 'stoned' naar finale Montreal
Djokovic 'stoned' naar finale Montreal (Foto: ANP)