Janmaat dupeert Newcastle bij Swansea, zware thuisnederlaag voor Sunderland

Het Nederlands getinte Newcastle United heeft zaterdag een nederlaag geleden bij Swansea City. De ploeg van coach Steve McClaren ging in Wales met 2-0 ten onder. International Daryl Janmaat mocht zich de nederlaag aanrekenen. De rechtsback werd vlak voor rust met zijn tweede gele kaart van het duel uit het veld gestuurd.

Bafetimbi Gomis strafte in het Liberty Stadium al na negen minuten een dekkingsfout af. Na rust verdubbelde André Ayew tegen tien man de score. Bij Newcastle stonden naast Janmaat ook doelman Tim Krul, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum op het veld. Siem de Jong ontbrak vanwege een blessure aan een scheenbeen.

Steven Berghuis maakte bij Watford zijn competitiedebuut. De van AZ overgekomen aanvaller kwam in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion tien minuten voor tijd in het veld. Het duel eindigde in 0-0.

Tottenham Hotspur gaf in het thuisduel met Stoke City een zeker lijkende zege uit handen. De gasten, met Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel in de basis, knokten zich terug van een 2-0-achterstand: 2-2. Eric Dier en Nacer Chadli hadden de Spurs voor rust op voorsprong gezet, maar in het slotkwartier ging het mis. Eerst schoot Marko Arnautovic een strafschop binnen, waarna Mame Biram Diouf gelijkmaakte.

West Ham United ging thuis verrassend onderuit tegen Leicester City: 1-2. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met rechtsback Carl Jenkinson op doel. Keeper Adrián kreeg in blessuretijd rood, terwijl West Ham al drie keer had gewisseld. De verdediger hield zijn doel schoon.

Sunderland heeft zaterdag de tweede nederlaag op rij geleden in de Engelse Premier League. De formatie van trainer Dick Advocaat werd in het eigen Stadium of Light gekleineerd door het gepromoveerde Norwich City: 1-3.

Sunderland, waar Patrick van Aanholt en Jeremain Lens in de basis stonden, stond voor rust al met 2-0 achter door doelpunten van Russell Martin en Steven Whittaker. Na krap een uur spelen maakte Nathan Redmond er zelfs 3-0 van. Vlak voor tijd redde invaller Duncan Watmore de eer (1-3).

Door de tweede verliespartij op rij is Sunderland de hekkensluiter. Vorige week werd al met 4-2 verloren van Leicester City.