Cannondale-Garmin stopt als sponsor bij nieuw dopinggeval

Cannondale-Garmin zal stoppen met het sponsoren van de wielerploeg als er nog een renner betrapt wordt op het gebruik van doping. Tom Danielson werd eerder deze maand positief getest op het gebruik van testosteron, waarna de andere renners in de ploeg gewaarschuwd werden. 

"Bij het trainingskamp aan het begin van het seizoen is duidelijk gezegd dat de ploeg zou stoppen als iemand positief test. Toen ik het nieuws van Danielson zag, viel de boel wel een beetje in duigen", zo vertelt Dylan van Baarle aan NU.nl

De sponsoren bleven toch, maar dulden niet nog een positief geval. "Het is ons wel duidelijk gemaakt dat dit een wake-upcall moet zijn. Als dit nog een keer gebeurt, is het echt over." Danielson heeft dus het voortbestaan van de ploeg in gevaar gebracht. "In eerste instantie baal je wel even dat hij de toekomst van het team op het spel zet, maar uiteindelijk weet ik niet hoe het komt dat die test positief is."

Van Baarle is niet de enige Nederlander in dienst van Cannondale-Garmin. Ook Sebastian Langeveld en Tom-Jelte Slagter komen uit voor deze ploeg. Langeveld is al zeker van contractverlening, maar van Baarle en Slagter wachten nog op een verbintenis voor komend seizoen. Vrijdag werd Van Baarle nog tweede in de vijfde etappe van de Eneco Tour.