'Broer Blatter onder druk gezet door Platini'

FIFA-president Sepp Blatter heeft in een interview met de Volkskrant uitgehaald naar Michel Platini. De UEFA-voorzitter zou Blatter via zijn broer onder druk hebben gezet om af te zien van een poging zich te laten herverkiezen.

Blatter verwijst naar een gesprek tussen zijn broer en de Fransman op het verkiezingscongres in mei. "Platini was tijdens de lunch bij mijn broer aan tafel gaan zitten. Hij zei: vertel Sepp dat hij zich moet terugtrekken voor de verkiezing, anders gaat hij de gevangenis in", vertelt de FIFA-voorzitter. Volgens een ooggetuige barstte de broer van Blatter daarop in tranen uit.

Platini wil tegen de krant niet reageren, maar een 'bron dichtbij hem' spreekt de beschuldigingen tegen: "Dit valse verhaal is de laatste in een reeks pogingen van Zürich om de wereld af te leiden van de ware problemen waarmee de FIFA wordt geconfronteerd."

Blatter werd eind mei herkozen als hoogste baas van de wereldvoetbalbond, maar kondigde een paar dagen later zijn vertrek aan. De Zwitser toonde zich weinig mededeelzaam over wat er in de tussentijd is gebeurd. ,,Wat er is gebeurd, komt in mijn nalatenschap", stelde hij.

'Broer Blatter onder druk gezet door Platini'
'Broer Blatter onder druk gezet door Platini' (Foto: ANP)