Man gearresteerd wegens 'vind ik leuk'

Een man uit Pennsylvania, Amerika, is afgelopen dinsdag in de boeien geslagen omdat hij meerdere Facebookberichten van zijn voormalige vriendinnetje 'geliked' had. Hiermee schond hij een opgelegd contact- en straatverbod.

De 26-jarige Justin Bellanco had op 28 juli dit contactverbod gekregen omdat hij beloofd had zijn ex-vriendin door haar knie te schieten, om vervolgens te kijken hoe zij zou liggen te creperen van de pijn. Als deel van de maatregel was ook opgenomen dat Justin ook niet de sociale media zou gebruiken om zijn sympathieke gedrag voort te zetten.

En zoals sommige mensen niet goed begrijpen dat een lunchroom een horecagelegenheid is, snapte Justin blijkbaar niet dat 'liken' ook valt onder 'contact opnemen met'. Nadat hij 22 keer foto's en filmpjes van zijn 24-jarige slachtoffer had 'ge-vind ik leukt' was voor zijn ex de maat vol en stapte zij naar het politiebureau.

De dienaren van de wet oordeelden dat het contactverbod inderdaad was geschonden en besloten meneer Bellanco te arresteren. Veel moeite hoefden ze daar niet voor te doen; 'toevallig' stond Justin buiten bij het politiebureau te hangen. Hij stotterde nog dat hij langs het politiebureau liep omdat hij onderweg naar huis was, maar daar geloofde de hermandad weinig van. Zijn residentie lag op een heel andere plek in de stad.

Na het betalen van een borgsom van bijna 4500 euro mocht Justin zijn weg vervolgen.

Een jaar geleden waren de zaken precies andersom: toen had Justin een contactverbod afgedwongen voor zijn vriendin omdat zij geprobeerd had hem te wurgen toen hij haar huis wilde verlaten. Dit verbod liep af in april.

Facebook ontwikkelt drone met internet (Foto: ANP)