Maak zelf muziek in Super Mario Maker

Super Mario Maker is minder dan een maand bij ons vandaan, maar nog steeds leren we nieuwe dingen over de game. Nintendo heeft via een overview trailer bekendgemaakt dat het mogelijk is om zelf geluidseffecten en speciale effecten toe te voegen aan de game.

Door bijvoorbeeld vuurwerk boven een warp pipe te plaatsen, zal dit vuurwerk afschieten met bijpassende visuele effecten. Het is bovendien mogelijk om via de microfoon in de Wii U Gamepad zelf geluiden op te nemen en te gebruiken. Zoals de trailer laat zien, kan je een mooie boodschap voor iemand maken in de game.

Á la Mario Paint, waar Super Mario Maker veel inspiratie vandaan haalt, kun je ook je eigen muziek maken. Door een nootblok te schudden, wordt dit een muziekblok. Afhankelijk van hoe hoog je deze plaatst in een level, maakt deze een andere noot. Plaats je deze verspreid over een level, is het mogelijk zelf muziek te maken.

Daarnaast is duidelijk geworden dat we niet meteen toegang hebben tot alle editing tools. Door de game elke dag te spelen en enkele minuten aan de slag te gaan met de tools, speel je nieuwe elementen vrij die je kunt gebruiken. In totaal duurt het 10 dagen voor je tot alle elementen toegang hebt. Dit is gedaan om nieuwe spelers niet te overrompelen.

Super Mario Maker verschijnt 11 september, exclusief voor Nintendo Wii U.