Giant-Alpecin gokt op Degenkolb in Vuelta

John Degenkolb is de grote troef van Giant-Alpecin in de Ronde van Spanje. "Ons grote doel is een dagsucces met John", vertelt de Franse ploegleider Christian Guiberteau. "Net zoals we in de Tour hebben geprobeerd. Met Koen de Kort, Luka Mezgec, Zico Waeytens en Tom Dumoulin hebben we sterke mannen om John te helpen."

Dumoulin maakte maandag al bekend dat hij voldoende hersteld is om de Ronde van Spanje te fietsen. De Limburger kwam in de Tour tijdens de derde etappe hard ten val en liep daarbij een breuk op in het gewricht van zijn linkerschouder. "Het herstel van mijn schouder gaat erg goed, ik ga de Vuelta halen", meldde de tijdritspecialist van Giant-Alpecin, die de etappekoers rijdt als voorbereiding op de WK in Richmond. "Het is alleen nog onmogelijk om iets uit mijn linkerachterzak te pakken."

Eerder was ook al duidelijk dat de Duitse sprinter Marcel Kittel niet meedoet aan de Vuelta. De Vuelta begint met een ploegentijdrit over 7,4 kilometer. Dumoulin heeft vooral een kans in de laatste week, waarin een individuele tijdrit op het programma staat van bijna 39 vlakke kilometers rondom Burgos.

Ploeg Giant-Alpecin in Ronde van Spanje: Lawson Craddock, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Thierry Hupond, Koen de Kort, Luka Mezgec, Tom Stamsnijder en Zico Waeytens.

Giant-Alpecin gokt op Degenkolb in Vuelta
Giant-Alpecin gokt op Degenkolb in Vuelta (Foto: ANP)