'Dit bankje is slegs vir blankes'

Een hysterisch stom wijf heeft afgelopen week een park in Sydney (een best wel grote stad in Australië) op stelten gezet. Al haar negatieve energie richtte zich op een Australisch-Chinees stelletje dat rustig op een bankje een broodje naar binnen zat te werken.

Het Oost-Aziatisch ogend stelletje werd eerst twintig minuten aangestaard, waarna een gillend varken vrouw op hoge poten erop stond dat zij het bankje zouden verlaten, ten faveure van een vrouw van Angelsaksische afkomst.

Volgens het mannelijke slachtoffer waren zij het doelwit dankzij hun Chinese afkomst en uiterlijk. Zij hoorden niet op het bankje te zitten, dat recht was voorbehouden aan een blanke, in de ogen van het racistische gedrocht. Hij ervoer de verbale aanval als 'zeer bedreigend'. Zijn vriendin/vrouw kreeg ook nog te horen dat ze deed alsof ze uit Londen kwam. De reden van deze vreemde insinuatie was vermoedelijk omdat de dame in kwestie heur haar blond geverfd had.

Toen omstanders zich ermee gingen bemoeien, kregen zij ineens de volle laag. 'Zij pikken al banen in', sprak de vrouw met een duidelijk buitenlands accent. Hier gebruikte zij -naar goed tokkiegebruik- een krachtterm bij.

Een goede samaritaan greep in en liet in onvervalst Australisch accent weten dat het wijf moest oprotten, maar dan natuurlijk in het Engelse equivalent daarvan.

Een gedeelte van het voorval is keurig opgenomen met een mobiele telefoon en het kan geen kwaad om deze racist wereldberoemd te maken.


Een filmpje met veel 'piepjes'