Vierde seizoen voor Ray Donovan en Masters of Sex

Abonneezender Showtime heeft twee van zijn series verlengd met een vierde seizoen. Zowel Ray Donovan als Masters of Sex zullen volgende zomer terugkeren met een seizoen van twaalf afleveringen. Dat werd vandaag bekend tijdens de Television Critics Association presentation.

Ray Donovan vertelt over de titelfiguur, gespeeld door Liev Schreiber, die in dienst is als 'fixer' voor de rijken in en om Hollywood. Hij lost problemen op, maar in zijn eigen familie is ook niet alles op orde. De serie kent ook rollen voor onder andere Eddie Marsan en Jon Voight.

Masters of Sex is een verfictionalisering van het boek Masters of Sex: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, The Couple Who Taught America How To Love, geschreven door Thomas Maier. De serie, die zich afspeelt in de jaren 60, vertelt over Masters en Johnson, gespeeld door Michael Sheen en Lizzy Caplan, die onderzoek doen naar de beleving van seks en zelf ook het één en ander in hun liefdesleven meemaken. Andere rollen in de serie zijn voor Allison Janney, Beau Bridges en Sarah Silverman.

Hoewel Showtime in Nederland geen kanaal heeft, zijn beide series wel in ons land te zien: HBO heeft de rechten voor ons land en brengt elke aflevering direct na uitzending op Showtime op de streamingdienst HBO Go en later in de week ook op de lineraire kanalen.

Masters of Sex: Lizzy Caplan en Michael Sheen
Masters of Sex: Lizzy Caplan en Michael Sheen