Zanger Iron Maiden maakt noodlanding met oude Fokker

Bruce Dickinson, zanger van de metalgroep Iron Maiden en tevens een ervaren piloot, heeft met zijn Fokker Driedekker een noodlanding gemaakt op de Engelse luchtmachtbasis Halton bij Buckinghamshire. De piloot vreesde dat hij te weinig brandstof aan boord had om zijn geplande bestemming te halen en vroeg de autoriteiten van de RAF zijn toestel op Halton te mogen neerzetten.

De commandant van de luchthaven, Gary Coleman, is in de plaatselijke krant The Bucks Herald vol lof over de actie van Dickinson: "We juichen zijn beslissing toe om op RAF Halton te landen in plaats van koste wat kost doorvliegen naar je bestemming met mogelijk een brandstoftekort. Als een ervaren piloot en wereldberoemde rockzanger zoiets doet, dan is dat een goed voorbeeld voor onze studenten.''

Dickinsons driedekker is een replica van een vermaard jachtvliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog. Het werd beroemd als het toestel van de zogeheten Rode Baron, Manfred von Richthofen. De zanger, die begin dit jaar van tongkanker herstelde, brengt begin september met zijn band een nieuw album uit: The Book Of Souls. Iron Maiden, dat meer dan 100 miljoen albums verkocht, haalde in 2014 de jaarlijkse Top 2000 met het nummer Can I Play With Madness.

Zanger Bruce Dickinson maakt noodlanding
Zanger Iron Maiden maakt noodlanding met oude Fokker (Foto: BuzzE)