Kalou helpt Hertha naar volgende ronde, Sankt Pauli kan niet stunten tegen Gladbach

Maandag werden de laatste vier wedstrijden gespeeld in de eerste ronde van de DFB Pokal. Het duel tussen VfL Osnabrück en RB Leipzig werd gestaakt na het gooien van een aansteker naar de scheidsrechter. Hertha BSC, 1. FC Nürnberg en Borussia Mönchengladbach haalden de tweede ronde wel.

De Ivoriaanse aanvaller Salomon Kalou heeft Hertha BSC maandag een plek bezorgd in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi. De oud-Feyenoorder scoorde in de uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld een kwartier voor tijd. Roy Beerens had een basisplaats in de Berlijnse ploeg. Hij maakte vlak na de treffer van Kalou plaats voor de Japanner Genki Haraguchi. Deze stelde de Tsjechische aanwinst Vladimir Darida in staat vlak voor tijd de eindstand op 0-2 te bepalen.

In de aanloop naar het bekerduel werd Hertha opgeschrikt door een bizar incident. De spelersbus werd zondag beschoten op weg naar het station van Bielefeld om de selectie, die de trein had genomen, op te halen. De chauffeur bleef ongedeerd.

1. FC Nürnberg (2. Bundesliga) ging door ten koste van Aalen (3. Liga). Daarvoor was een strafschoppenserie nodig. In 120 minuten werd niet gescoord. Van elf meter faalden vervolgens zeven van de tien uitverkoren spelers, vier van de thuisclub: 1-2. Verdediger Dave Bulthuis (ex-FC Utrecht), die de hele wedstrijd inclusief verlenging speelde, stond niet op het lijstje van Nürnberg-coach René Weiler.

FC Sankt Pauli leek in eigen huis even op weg naar een bekerstunt tegen Borussia Mönchengladbach, maar door toedoen van Ibrahima Touré en Lars Stindl kwam die er niet: 1-4. De thuisploeg kwam na dertig minuten nog wel op voorsprong. Marc Rzatkowski tekende kreeg de bal vlak buiten het strafschopgebied voor zijn linkervoet en schoot de bal prachtig in de kruising.

Na de rust was het snel gedaan met de voorsprong. Lars Stindl maakte in de 54e minuut de 1-2. Ibrahima Traoré zorgde na driekwart wedstrijd uiteindelijk voor de 1-3, waarna invaller Thorgan Hazard de eindstand bepaalde.