Goedele Liekens noemt Britse aandacht heftig

Goedele Liekens stond vorige week in veel verschillende Britse kranten na de eerste aflevering van haar programma Sex in Class. De reacties waren heel lovend. "Het voelt een beetje alsof ik een medaille heb gewonnen", vertelt ze blij aan RTL Boulevard.

"Het was wel heftig", zegt ze over de aandacht die ze kreeg na het programma. "Ik stond op de voorpagina van The Times en in The Guardian. Van alle kanten kwamen aanvragen voor interviews", zegt ze lachend.

In het programma is te zien hoe Goedele seksuele voorlichting geeft aan Britse tieners. Waarom ze hier zoveel lovende reacties op krijgt? "Het heeft denk ik te maken met openheid en direct zijn, zonder ook maar ergens ordinair te worden", zegt Liekens. "Dat vind ik heel belangrijk. Verder steken wij niks onder stoelen of banken, er zijn geen taboes, we praten over alles."

Liekens legt uit dat seksuele opvoeding heel erg belangrijk is. "Daar wist een op de acht meisjes van zestien jaar niet waar de clitoris zit", zegt ze. Goedele wil de jongeren graag van alles leren. "Anders doen ze het zelf via internet en dat wil je echt niet."

Of Goedele nu, met haar succes in Engeland, van plan is om België en Nederland te verlaten? "Nee, het zou kunnen dat ik uit Vlaanderen vertrek, maar in Nederland liggen mijn roots. Dus dat verlaten doe ik niet." De 52-jarige seksuologe zegt dat ze er wel over nadenkt om in Nederland te gaan wonen. "Ik moet toch een keer gaan kiezen", zegt ze.

Goedele Liekens noemt Britse aandacht heftig
Goedele Liekens noemt Britse aandacht heftig (Foto: BuzzE)