Verpleegster in auto bij ziekenhuis doodgeschoten

Een vrouw is maandagmiddag doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Ze zat in een auto toen ze door een man onder vuur werd genomen. De dader is nog voortvluchtig, laat de politie weten.

Volgens de NOS heeft ambulancepersoneel nog tevergeefs geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren. De politie zoekt 'met man en macht' naar de dader, onder meer met een helicopter. In de ziekenhuisvijver wordt gedregd, in de hoop het vuurwapen te vinden.

Update, 23:36 uur
De doodgeschoten vrouw is een 28-jarige verpleegkundige uit Zevenberg die in het ziekenhuis werkte. Ze was net klaar met haar dienst.

"Iedereen is geschokt", aldus een zegsman van het ziekenhuis. "We hebben geprobeerd om de directe collega's zoveel mogelijk persoonlijk te informeren. De rest van de medewerkers wordt dinsdagochtend opgevangen en daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."

Het ziekenhuis zal dinsdag wel geopend zijn voor de patiënten. De dader van de schietpartij is nog steeds voortvluchtig. De politie gaat ervan uit dat de hij doelbewust op haar geschoten heeft. "Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan", aldus een politiewoordvoerder.

Vrouw in auto bij ziekenhuis doodgeschoten
Verpleegster in auto bij ziekenhuis doodgeschoten (Foto: ANP)