Jackass-ster Steve-O opgepakt na protestactie SeaWorld

Steve-O is zondagavond opgepakt in Los Angeles nadat hij op een bouwkraan was geklommen. De 41-jarige Jackass-ster klom in Hollywood op de kraan om te protesteren tegen SeaWorld. Eenmaal boven blies Steve-O een orka op, is te zien in verschillende video's die hij op Facebook plaatste.

In de laatste video, die Steve-O ongeveer vijf uur geleden plaatste, is te zien hoe hij vanaf zo'n vijftig meter hoogte politie en brandweer aan ziet komen. "Ze zullen nog even moeten wachten, ik moet hier nog het een en ander doen." Bij het filmpje plaatste Steve-O de vraag wie hem uit de cel komt halen.

Meer dan tachtig brandweerlieden rukten uit naar aanleiding van de stunt, zei een woordvoerder tegen de Los Angeles Times. De brandweer, die reageerde op de melding dat iemand mogelijk zelfmoord wilde plegen, blies een enorm luchtkussen op voor het geval Steve-O uit de kraan zou vallen. Naast de ruim tachtig brandweerlieden hadden ook nog eens ruim dertig politieagenten hun handen vol aan Steve-O's stunt. "We hebben andere mensen die ons nodig hebben", reageerde een politiewoordvoerder. "Het is een puinhoop."

Steve-O protesteert al langer tegen SeaWorld, dat shows opvoert met orka's, dolfijnen en walrussen. Vorig jaar werd hij in San Diego opgepakt nadat hij op een verkeersbord achter SeaWorld 'sucks' had geschreven.

Jackass-ster Steve-O opgepakt na protestactie
Jackass-ster Steve-O opgepakt na protestactie SeaWorld (Foto: BuzzE)