Kampioen Chelsea start met puntenverlies

Chelsea heeft al in de eerste speelronde van de Premier League puntenverlies geleden. De regerend kampioen kwam zaterdagavond voor eigen publiek niet verder dan een gelijkspel tegen Swansea City (2-2).

Thibaut Courtois bewees de thuisclub uit Londen een slechte dienst. De Belgische keeper veroorzaakte in de 52e minuut een strafschop door Bafétimbi Gomis tegen de grond te werken. Hij moest met een rode kaart vertrekken en diezelfde Gomis maakte geen fout vanaf elf meter (2-2). Met een man minder op het speelveld mocht Chelsea uiteindelijk blij zijn met een gelijkspel.

Oscar zette het elftal van José Mourinho na 23 minuten nog wel op voorsprong. Andre Ayew tekende na 29 minuten voor de gelijkmaker, maar Chelsea leidde een minuut later opnieuw na een eigen doelpunt van Federico Fernandez. Mourinho beklaagde zich veelvuldig over de arbitrage. Hij kon zich vooral niet vinden in de rode kaart voor Courtois omdat de doelman Gomis vloerde terwijl er nog verdedigers in de buurt waren.

Kampioen Chelsea start met puntenverlies (Foto: ANP)