Juventus pakt in Shanghai de Supercoppa

Juventus heeft zaterdagmiddag beslag gelegd op de Supercoppa (Italiaanse Super Cup) door SS Lazio in de finale met 2-0 te verslaan. Het treffen werd vanwege commerciële doeleinden niet in Italië afgewerkt, maar in Shanghai.

In het eerste bedrijf was de confrontatie vrij zouteloos. De ploegen leken geen van beide echt trek te hebben in de officiële start van het seizoen buiten de eigen landsgrenzen. Echte kansen waren in de eerste helft dan ook niet te noteren.

Pas na de rust begon de kwaliteit van het treffen wat toe te nemen. De verdediging van Lazio, met Stefan de Vrij in de gelederen, kreeg steeds meer moeite om grip te houden op Mario Mandzukic. Het was aan de keeper Federico Marchetti te danken dat he doel schoon bleef.

Toch kwam de Oude Dame op voorsprong toen Mandzukic een voorzet van Stefano Sturaro in de 69e minuut tegen de touwen kopte. Even later maakte Paulo Dybala nog de 2-0 op aangeven van sterspeler Paul Pogba. Ricardo Kishna voetbalde de laatste minuten mee bij de Romeinen, maar kon geen indruk maken.