Goals Huntelaar, Dost en Castaignos in DFB Pokal, Werder Bremen ontsnapt

In eerste ronde DFB Pokal hebben de meeste grote ploegen geen fout gemaakt. VfL Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt en Schalke 04 deden wat ze moesten doen. Werder Bremen had zeer lastig. Ze wisten pas in de verlenging af te rekenen met Würzburger Kickers.

Schalke 04 kende geen moeite met MSV Duisburg. Klaas Jan Huntelaar opende na vier minuten de score. Branimir Bjalic, aanvoerder van Duisburg kon er na een half uur met 2x geel af en moest van de tribune toekijken hoe Schalke-spelers Franco Di Santo, Johannes Geis, Leon Goretzka en Matija Nastasic wisten te scoren (5-0). 

Luc Castagnos maakte na een half uur spelen zijn eerste officiele doelpunt voor. Eintracht Frankfurt. De club schakelde met 0-3 Bremer SV uit. Titelverdediger VfL Wolfsburg kende geen moeite met de Stuttgarter Kickers, het werd 1-4. Bas Dost was vlak voor rust goed voor de 0-2. De Oranje-international maakte het voorbereidende  werk van Max Kruse af, die zelf in de vierde minuut de score had geopend. Kevin de Bruyne was goed voor de 0-3. Lhadji Badiane kon namens de gasten de eretreffer kon maken. Nicklas Bendtner, die Dost in de 72e minuut verving, zorgde voor de 1-4 eindstand. 

De Würzburger Kickers wist net niet een hele grote stunt uit te halen. De ploeg uit de 3. Liga en Werder Bremen wisten in 90 minuten niet te scoren. Anthony Ujah zorgde er in 102e minuut voor dat Werder Bremen opgelucht kon ademhalen en Fin Bartels bracht even later de 0-2 op het scorebord. 

De bekerstunts zaterdagmiddag kwamen  van Viktoria Köln (IV) en Erzgebirge Aue (III), die respectievelijk die 2. Bundesligaploegen 1. Union Berlin en Greuther Fürth uitschakelden. 

Zondag komt Bayern München in actie. Trainer Pep Guardiola heeft Arjen Robben opgenomen in de selectie voor bekerduel tegen FC Nöttingen (V). De aanvaller ontbrak afgelopen week tijdens oefenduels met AC Milan en Real Madrid. Guardiola is voorzichtig met Robben, die de laatste maanden van het vorige seizoen geblesseerd moest toekijken. Robben mocht vorige maand ook een oefentrip naar China laten schieten. Hij speelde vorige week wel het hele duel om de Duitse Super Cup met VfL Wolfsburg. 

Uitslagen eerste ronde DFB Pokal - zaterdag 15.30 uur

FC Viktoria Köln (IV) 2-1 1. Union Berlin (II)
SV Meppen (IV) 0-4 1. FC Köln
Hallescher FC (III) 0-1 Eintracht Braunschweig (II)
Stuttgarter Kickers (III) 1-4 VfL Wolfsburg
Sportfreunde Lotte (IV) 0-3 Bayer Leverkusen
MSV Duisburg (II) 0-5 Schalke 04
Würzburger Kickers (III) 0-2 (n.v) Werder Bremen
FC Erzgebirge Aue (III) 1-0 Greuther Fürth (II)
Bremer SV (V) 0-3 Eintracht Frankfurt 

Uitslagen vrijdag

TuS Erndtebrück (IV) 0–5 SV Darmstadt 98
BFC Dynamo (IV) 0–2 FSV Frankfurt (II)
SV Elversberg (IV) 1–3 (n.v.) FC Augsburg