Manchester United opent Premier League met winst door eigen doelpunt

Manchester United is de competitie goed begonnen. De ploeg van trainer Louis van Gaal opende het Premier League-seizoen met een 1-0 zege op een 'Nederlands' Tottenham Hotspur.

Dat deed United met Memphis Depay en Daley Blind in de basis. De van PSV overgekomen aanvaller debuteerde met het legendarische rugnummer 7 (David Beckham) op de tienpositie, terwijl Blind links centraal in de verdediging plaatsnam. Michel Vorm verving de van een polsblessure herstellende Hugo Lloris. Met Sergio Romero, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé startten er in totaal negen spelers met een Eredivisieverleden.

In een merkwaardige openingsfase had Tottenham het betere van het spel. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino liet de bal makkelijk rondgaan en kreeg via Eriksen al vroeg de kans op de 0-1. Op aangeven van Harry Kane wipte de Deen de bal alleen net over het doel van Romero.

United werd vervolgens in het zadel geholpen door de tegenstander. Memphis stuurde Ashley Young weg, die op zijn beurt Wayne Rooney oog in oog zette met Vorm. De Engelsman had teveel tijd nodig voor zijn aanname, waardoor rechtsback Kyle Walker de situatie dacht te kunnen redden. Het tegendeel bleek waar. In zijn poging de bal van de voeten van Rooney af te snoepen tikte hij 'm per ongeluk achter zijn eigen doelman: 1-0.

Ook na rust was het duel onderhoudend. Al bleven de grote kansen uit. Zo stond United na 65 minuten nog steeds op voorsprong zonder ook maar één keer op doel te hebben geschoten. Walker deed dat immers voor rust voor The Manunicans.

Beide ploegen hielden elkaar in de tweede helft constant bij de keel. Daardoor bleef het wel spannend, maar werd het geen moment spectaculair. Van een slotoffensief was dan ook geen sprake. Al waren Chadli, Eriksen en Kane nog wel dreigend met een mislukte dribbel, twee strakke schoten en een kopbal. Zo kreeg Tottenham niet wat het misschien wel verdiende; een punt. Daardoor is United ten minste voor een paar uur de koploper in de Premier League.