'Logica en islam gaan niet samen'

Eindelijk komt de islamitische aap uit de mouw: islam gaat niet samen met logica en intellect. Dit is geen uitspraak van iemand als Pat Condell of Pamela Geller, maar van een heuse Moefti uit Maleisië.

Tan Sri Harussani Zakaria deed zijn opmerkelijke uitspraak voor het Maleisische kabinet. Volgens de man met de lange naam zijn verklaringen, gebaseerd op logica en intellect in tegenspraak met de islam. Intellect zou beïnvloed zijn door allerlei aardse verlangen, waarmee de weg naar satan ingezet zou zijn.

De wijsgeer waarschuwde leden van het kabinet om de sharia niet te bespotten of te kleineren, want daarbij zouden ze afbreuk doen aan de eed aan Allah, die ze deden tijdens hun inauguratie.

”Ik vraag ze niet dingen overboord te gooien. Islam is gebaseerd op geloof. Maak geen opmerkingen die een beroep doen op intellect of logica, want dit zijn de wetten van Allah”, liet de Moefti de toehoorders weten.

Hij vervolgt: ”Het intellect wordt gestuurd door verlangens. Dit is de invloed van Shaitan (de islamitische naam voor Satan (VZMH). Laat je niet leiden door verlangen en statische uitspraken!”

De hoge relikneus kwam tot dit emotionele relaas door de aanstelling van een minister die net wat minder islam in het landje lijkt te willen hebben. Het gaat hierbij om Datuk Azalina Othman. Zij is van mening dat de strenge censuur van het land ervoor zorgt dat de creatieve industrie maar niet van de grond komt. Zij vindt tevens dat de regering wat soepeler om zou moeten gaan met gespeelde intimiteit op het filmdoek. Acteurs spelen in haar optiek slechts een rol en in sommige films is er nu eenmaal sprake van fysiek contact.

Deze -op het oog onschuldige- uitspraken, waren genoeg om diverse moslimorganisaties in het land tot razernij te drijven. Geestelijken van alle soorten en maten staan erop dat zij spijt en berouw betuigt.


Islamitische pelgrims stenigen duivel (Novum)
Duivels (en dus ook logica) moet je stenigen!