'Racistisch' sportteam hernoemd in Minority Report

De eerder deze week vrijgegeven poster voor de tv-serie Minority Report maakte niet veel indruk, voornamelijk door de weinig inspirerende weergave van 'floating heads' en de saaie tagline, maar er is toch wel iets opmerkelijks aan de tv-versie van de sciencefictionthriller.

De serie, die zich afspeelt in 2065, heeft het American footballteam Washington Redskins hernoemd naar de Washington Red Clouds. De huidige naam van het team, die is vernoemd naar het scheldwoord 'roodhuid' dat voor de oorspronkelijke bewoners van Amerika wordt gebruikt, staat momenteel onder druk vanwege de racistische lading, maar teameigenaar Dan Snyder weigert een nieuwe naam te kiezen.

De nieuw gekozen naam in de serie is opvallend omdat het verwijst naar een bekend opperhoofd uit de negentiende eeuw. Dit geeft het team de mogelijkheid dezelfde kleur, logo en mascotte te houden, wat tot nu toe als argument wordt genoemd om de naam Redskins te behouden. Producers van de tv-serie hebben overigens aangegeven dat er nog meer veranderingen zijn die kijkers zullen opvallen, zoals een "cooler openbaar vervoerssysteem" en een aantal veranderingen aan Amerikaanse nationale monumenten.

Minority Report, dat zich 15 jaar na de gebeurtenissen in de film afspeelt, begint op 21 september op het Amerikaanse Fox.

De hoofdcast van Minority Report
De hoofdcast van Minority Report