Makers Smite komen met shooter

De makers van de populaire MOBA Smite, Hi-Rez Studios, komen met een nieuwe shooter genaamd Paladins. Het wordt een teambased shooter waarbij het belangrijker is om doelen te vervullen dan om tegenstanders neer te halen. 

De game speelt zich af in een fantasiewereld waarin het dus belangrijk is om bepaalde objectives te vervullen. De belangrijkste gamemode is volgens de makers een siege en capture modus. Hierbij moet je een bepaald voertuig, zoals een kanon, naar een doel begeleiden en vervolgens een punt veiligstellen. Dit allemaal gebeurt in 6v6 matches.

Paladins gaat gebruik maken van een classsysteem. Dit betekent dat spelers voor een match kiezen met welke champion zij spelen.Dat is echter niet het enige wat voor een game bepaald moet worden er komt namelijk ook een kaartsysteem. Een speler maakt voor de game een deck met kaarten die verschillende buffs meebrengen en gedurende een game krijgen spelers soms de optie om een kaart te kiezen en zo sterker te worden. Elke keer als een speler een level omhoog gaat kan hij uit drie kaarten een kaart kiezen. De kaarten waaruit je kan kiezen worden willekeurig gepakt uit je deck.

Paladins moet in 2016 uitkomen voor pc en de current gen consoles. Het wordt een free-2-play game wat betekent dat je er gratis in kan stappen, maar dat bepaalde elementen van de game wel gekocht moeten worden.