DC's Legends of Tomorrow vindt hun Hawkman

De Arrow/Flash-spinoff Legends of Tomorrow voegt nóg een DC-superheld toe aan hun dienstrooster. Nadat de serie al had aangekondigd Hawkgirl onderdeel te laten zijn van de cast, is nu ook Hawkman bij de groep gevoegd.

De rol zal worden gespeeld door Falk Hentschel, die tot nu toe kleine rollen had in onder andere Transcendence en White House Down. Hawkmans echte naam is Carter Hall, de meest recente incarnatie van een Egyptische prins die als lot heeft om keer op keer herboren te worden, samen met zijn soulmate, Kendra Saunders. Zij is Hawkgirl en wordt vertolkt door Ciara Renée, die in de seizoensfinale van The Flash al te zien was. Carter kan, net als Kendra, de krachten van de 'Hawk God' Horus gebruiken om te veranderen in de gevleugelde strijder met de naam Hawkman.

Legends of Tomorrow is een serie die halverwege het komende seizoen van start zal gaan. Voordat het zover is zullen de series Arrow en The Flash dienen als inleiding voor het verhaal van de serie; de achtste aflevering van zowel het vierde seizoen van Arrow als het tweede seizoen van The Flash zijn, net als vorig jaar, crossovers tussen de series. Hierin zal Hentschel voor het eerst te zien zijn als Hawkman. Zijn introductie in The Flash is passend; Hawkmans eerste verschijning in de comics, in januari 1940, was in The Flash #1. De meest recente verschijning van Hawkman in live-action was in Smallville, waar de rol werd gespeeld door Michael Shanks.

The Flash en Arrow starten hun nieuwe seizoenen in de VS op respectievelijk 6 en 7 oktober. Nederlandse startdata zijn nog niet bekend, al is Veronica wel up to date met Arrow-afleveringen maar moeten uitzendingen van The Flash in Nederland überhaupt nog starten. Een exacte startdatum voor Legends of Tomorrow is niet bekend, maar verwacht wordt dat dit in ieder geval niet eerder dan januari zal zijn.

Hawkman
Hawkman