Aanhoudingen na knokpartij voetbalsupporters

De politie heeft maandagavond in de binnenstad van Amsterdam negentien voetbalsupporters aangehouden. Dat gebeurde nadat fans van Ajax en Rapid Wien slaags met elkaar waren geraakt, meldde de politie dinsdag.

De vechtpartijen vonden plaats op de Wallen en voor het Centraal Station. De totale groep bestond uit dertig tot vijftig voetbalsupporters. Bij beide confrontaties greep de politie in en verrichte de arrestaties. Een supporter van Ajax liep een hoofdwond op. Bij een valpartij raakte een politieman aan beide armen gewond. Alle verdachten zitten nog vast.

Dinsdagavond is in de Amsterdam ArenA het tweede duel tussen Ajax en Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Vorige week woensdag vond in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen de eerste Champions League-wedstrijd plaats tussen Rapid Wien en Ajax. Rond het duel, dat eindigde in 2-2, arresteerde de Oostenrijkse politie tien aanhangers van Ajax. Ze probeerden met geweld het afgezette uitvak uit te komen en vielen daarbij agenten aan. Twee politiemensen raakten toen gewond.

Aanhoudingen na knokpartij voetbalsupporters
Aanhoudingen na knokpartij voetbalsupporters (Foto: ANP)