Labour-leden willen website verbieden

Twee Engelse parlementsleden zouden graag willen zien dat de controversiële website Gates of Vienna gesloten wordt. De site zou aanzetten tot haat en paramilitaire tips geven.

De als extreemrechts omschreven site promoot op dit moment een evenement in Londen waar zogenoemde 'Mohammed-cartoons' te zien zouden zijn. Een doorn in het ogen van sommige organisaties en leden van de Labour-partij. Een dergelijk evenement zou namelijk onnodige haat aanwakkeren. Volgens de antifascistische beweging Hope Not Hate is het laten zien van de tekening pure provocatie richting moslims.

”Dit gaat niet over vrijheid van meningsuiting”, vertelt Nick Lowles, het opperhoofd van de organisatie. ”Dit gaat over opruiing. De autoriteiten mogen dit niet door laten gaan.” Lowlife Lowles is bang dat een dergelijke tentoonstelling bedoeld is om een (geweldadige) reactie uit te lokken bij de islamitische gemeenschap. Ironisch genoeg geeft de antifascistische beweging hiermee toe aan een mogelijke fascistische reactie.

Een van de prominente aanwezigen op het evenement is Geert Wilders, een politieke trol die voor ons Nederlanders geen nadere introductie behoeft. Een soortgelijk evenement was enige tijd geleden tevens in Texas georganiseerd, ook daar was De Grote Blonde Leider aanwezig. Tijdens die bijeenkomst probeerden twee jihadisten binnen te dringen om organisator Pamela Geller een kopje kleiner te maken.

De Labour-parlementsleden geven nog meer reden op om Gates of Vienna van het internet te schoppen. Zo zouden er paramilitaire instructies op staan over hoe je jezelf het beste kan bewapenen en verdedigen tijdens een eventuele burgeroorlog. Tevens zou er een sectie zijn met instructies voor het in elkaar knutselen van een amateurbom. De redacteur van dit artikeltje heeft dit niet zo snel niet kunnen vinden op de site, maar misschien dat andere Fok!kers zich geroepen voelen daar ook even naar te kijken. De site is hier te vinden.

Beide parlementsleden zijn eveneens van mening dat detentoonstelling duidelijk bedoeld is om een reactie van moslims uit te lokken en ze vinden dan ook dat alles eraan gedaan moet worden om dit te voorkomen.

 Gregorius Nekschot cartoon Mohammed
Voorbeeld van een onnodig provocerende tekening