Summer Games Done Quick haalt ruim een miljoen op voor het goede doel

Games Done Quick is een initiatief waarin verschillende bekende speedrunners samenkomen om gedurende een periode van ongeveer een week zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel. Dit keer was dit goede doel Doctors Without Borders.

Van 27 juli tot en met 2 augustus was het de beurt aan Summer Games Done Quick. De beste speedrunners hebben in deze periode 160 games zo snel mogelijk uitgespeeld. Deze speedruns werden live uitgezonden op onder andere Twitch om mensen uit te nodigen geld te doneren. En dat is gelukt. In totaal hebben 22081 donateurs verspreid over 28490 donaties ruim 1.2 miljoen dollar verzameld.

Heb je het evenement gemist? Geen zorgen, alle speedruns zijn via het youtube-kanaal van Games Done Quick terug te kijken. Het volgende evenement is Awesome Games Done Quick en vindt waarschijnlijk plaats in de eerste week van januari.

En tenslotte, om een voorbeeld te geven van zo'n speedrun. Hieronder een speedrun waarin Super Mario 64 binnen tien minuten wordt uigespeeld met 0 sterren in totaal. De speedrun begint ongeveer acht minuten in het filmpje.